Hoe vaak per week moet je sporten om resultaat te zien?

We willen natuurlijk allemaal zo snel mogelijk gewicht verliezen, maar hoevaak per week moet je eigenlijk sporten om echt resultaat te zien? Lees het hier.

Hoi,

Wist je al dat Beyondfit de Beste Kleinschalige Boutique Gym van Amsterdam is waar je leert om het maximale uit jezelf te halen. Met onze holistische aanpak zorgen dat je alles leert wat je moet weten over een gezonde levensstijl.

Behaal je doelen
Blijf je goed voelen
Stay with the Beyondfit Family

100% mind, 100% body, 100% food.

Laat je het even weten als we je ergens bij kunnen helpen?

David

Founder & creative business developer, Beyondfit

Hoe vaak per week moet je nou eigenlijk sporten om echt resultaat te zien? Dit is een vraag die veel mensen hebben maar is helaas niet zo makkelijk te beantwoorden als dat ie klinkt. Over het algemeen zou je met 2-3 keer per week sporten resultaat moeten gaan zien, maar er zijn hierbij verschillende dingen waar je op moet letten. Lees hieronder hoe vaak jij moet sporten voor resultaat en waar jij allemaal rekening mee moet houden.

Hoe vaak trainen per week ligt aan wat wil je bereiken

Als eerst is het belangrijk om te bedenken wat voor resultaat je wilt behalen. De een wilt gewicht verliezen, de ander wilt een strakker lichaam en weer iemand anders wilt juist gespierd worden. Je moet voor jezelf nagaan wat je uiteindelijk wilt bereiken en wat je doelen zijn. Wanneer je gewicht wilt verliezen zul je wat meer cardio moeten doen, en wanneer je gespierder wilt worden zul je meer krachttraining moeten doen. In ons andere artikel vertellen we je meer over de verschillen tussen cardio en krachttraining. Hoe vaak je moet trainen per week is dus afhankelijk van de doelen die je wilt bereiken.

Hoe vaak sporten per week

Hoe vaak krachttraining

Hoe vaak moet je sporten voor spieropbouw per week? Voor effectieve spieropbouw raden we het aan om 3 tot 4 keer per week krachttraining te doen voor spieropbouw. Door regelmatig te trainen, geef je je spieren voldoende stimulus om te groeien en sterker te worden. Het is echter ook belangrijk om je spieren voldoende rust te geven om te herstellen. Wissel daarom je trainingen af en train niet dagelijks elke spiergroep. Train bijvoorbeeld de eerste dag je benen en billen, de volgende dag je rug, de dag daarna je borst en de laatste dag je hele lichaam. Luister goed naar je lichaam en pas je trainingsfrequentie aan op basis van je eigen behoeften, doelen en herstelvermogen.

Hoe vaak cardio per week

Naast krachttraining is het ook belangrijk om cardio te doen. Het is aan te raden om elke dag een lichtere vorm van cardio te doen zoals wandelen, maar het is niet nodig om elke dag een intensieve vorm van cardio te doen. Je hoeft dus zeker niet elke dag te gaan hardlopen of fietsen. Wil jij conditie opbouwen, dan zul je wel wat vaker cardio moeten doen. Hoe vaak per week moet je sporten voor conditie? Als je echt conditie op wilt bouwen zul je 3-5 keer per week intensiever moeten trainen. op die manier kun jij al binnen een aantal weken resultaat zien.

Hoe vaak per week sporten voor resultaat

Hoe vaak moet je dan sport voor resultaat? De juiste balans vinden tussen genoeg sporten en genoeg rust kan soms lastig zijn. Je spieren hebben rust nodig om te kunnen herstellen anders kan dit leiden tot overtraining en blessures. Hoe vaak je moet sporten in de week is dus ook afhankelijk van hoe snel je spieren herstellen. Zoals we hierboven al hebben gezegd raden we het dus aan om 3 tot 4 keer per week krachttraining te doen om resultaat te zien. Daarnaast is het aan te raden om een dag intensieve cardio te doen. Probeer verder gezonde gewoontes toe te passen zoals wat vaker wandelen of met de fiets gaan in plaats van de auto.

Hoeveel uur per week sporten

Naast hoe vaak per week je zou moeten trainen zit er ook nog een verschil in hoeveel uur per week je sport en hoe intens je workouts zijn. Wanneer je een high intensity workout doet zul je een stuk korter hoeven te trainen om het beste resultaat te zien dan wanneer je gaat wandelen of fietsen. Ook hierbij is het goed om een balans te vinden en af te wisselen tussen korte workouts van 20-30 minuten en langere workouts van een uur of meer.

Hoe vaak per week sporten om af te vallen?

Hoe vaak per week moet je sporten voor afvallen? Veel mensen denken dat je alleen maar cardio moet doen wanneer je wilt afvallen, maar dit is niet het gevalt. Krachttraining zorgt er namelijk voor dat ook in moment van rust je calorieën verbrand. Krachttraining in combinatie met een beetje cardio is daarom de beste manier om af te vallen. Daarnaast is het ook belangrijk dat jij een gezond eetpatroon aanneemt. Jij kunt namelijk alleen afvallen wanneer je in een calorietekort zit. Om dit bij te houden kun jij het beste je calorieën tellen. Dit betekend niet dat jij meteen op een streng dieet moet. In ons andere artikel vertellen we je meer over afvallen zonder dieet.

Hoe vaak sporten per week? Personal training bij Beyondfit

Wil jij echt duurzaam resultaat behalen? En lukt het jou maar niet om zelf gewicht te verliezen en dit te behouden? Bij Beyondfit helpen wij jou echt resultaat te behalen en leren we je alles over de juiste voeding en een gezonde levensstijl. Onze trainers dienen als echte stok achter de deur en zorgen er altijd voor dat jij op een veilige manier kunt trainen. Samen met een personal trainer stellen jullie een workout plan op en bepalen jullie hoe vaak in de week je zal moeten sporten. Plan vrijblijvend een gratis intake in zodat we samen kunnen kijken naar jou wensen en doelen.

Ook Beyondfit worden? Ontvang de Beyondfit brochure direct in je mailbox.

Zodra je hebt aangegeven waar wij de brochure naar toe mogen mailen sturen we de Beyondfit brochure netjes naar je toe per mail.

"Hopelijk kun je veel nieuwe inzichten op doen door de Beyondfit brochure te lezen en kom je er achter waar Beyondfit voor staat. Alvast veel lees plezier toegewenst en als je tijdens of na het lezen vragen hebt dan horen we dat graag van je!"

Vriendelijke groet,

David

Founder & creative business developer, Beyondfit

De perfecte oplossing

Ontdek hoe jij Beyondfit kunt gebruiken om jouw doelen te behalen.

Ben jij benieuwd hoe Beyondfit jou verder kan helpen? Doe dan de Beyondfit Quiz en ontdek op basis van jouw behoeftes welk programma bij jou past.