Afvallen zonder dieet

Heb je al 100 verschillende diëten geprobeerd en lukt het niet om gewicht te verliezen. In dit artikel geven we je 6 tips hoe je kunt afvallen zonder dieet.

Hoi,

Wist je al dat Beyondfit de Beste Kleinschalige Boutique Gym van Amsterdam is waar je leert om het maximale uit jezelf te halen. Met onze holistische aanpak zorgen dat je alles leert wat je moet weten over een gezonde levensstijl.

Behaal je doelen
Blijf je goed voelen
Stay with the Beyondfit Family

100% mind, 100% body, 100% food.

Laat je het even weten als we je ergens bij kunnen helpen?

David

Founder & creative business developer, Beyondfit

Om af te vallen hoef jij niet direct op een heel streng dieet. Dit werkt juist vaak averechts en de kilo’s vliegen er net zo snel weer aan als dat ze eraf zijn gegaan. Wanneer je wilt afvallen is het belangrijk dat je dit op een gezonde manier doet, en niet jezelf probeert uit te hongeren of heel je eet patroon in 1 dag probeert te veranderen. In dit artikel geven wij je 6 tips hoe jij kunt afvallen zonder dieet.

Eet bewust

Wanneer je af wilt vallen zonder dieet is het belangrijk dat je je bewust wordt van wat je allemaal in je mond stopt. Vaak eten we zonder er bij na te denken, pak je misschien elke dag automatisch een snack wanneer je thuis komt of ga je vaak eten wanneer je je verveeld. Het is belangrijk om je ervan bewust te worden wanneer je eet en wat je gewoontes zijn. Probeer je zo veel mogelijk te richten op je eten wanneer je eet, dus ga niet tv kijken of andere dingen doen ondertussen. Zo ben je vaker afgeleid en niet bezig met je eten waardoor je vaak niet door hebt hoeveel je eet en ook niet meteen door hebt als je vol zit.

Afvallen zonder dieet

Verander slechte gewoontes

Van de ene op de andere dag je hele eetpatroon veranderen heeft vaak weinig nut. Het is moeilijk om een streng dieet voor langere tijd vol te houden, waardoor je vaak weer terug valt in je oude gewoontes en de kilo’s en juist meteen weer aanvliegen. Daarom is het belangrijk dat je stapje voor stapje slechte gewoontes veranderd. Begin eerst bijvoorbeeld met meer water drinken en minder frisdrank, en beperkt jezelf tot 1 snack op een avond. Verbied jezelf niet meteen alles en ga pas door met de volgende gewoonte als je de ene goed kunt volhouden.

Een gezond eetpatroon zonder streng dieet?

Je fit voelen, meer energie hebben of op het juiste gewicht komen? Met professionele begeleiding van onze voeding & lifestyle coaches ontwikkel je een gezond en duurzaam eetpatroon;

✔ Dat volledig past bij jouw wensen en behoeften;
✔ Dat je kunt toepassen voor de rest van jouw leven;
✔ Geen steng dieet wat je niet makkelijk volhoudt maar een eetpatroon dat toegankelijk is voor jouw leven.

Portiegrootte

Zoals eerder genoemd is bewust eten belangrijk wanneer je wilt afvallen zonder dieet. Hierbij hoort ook je portiegrootte. Let bij het maken van je eten op de portiegrootte en hoeveelheden. Vaak merkt je brein pas later dat je vol zit waardoor we al snel geneigd zijn om te veel te eten. Schep bijvoorbeeld bij het avond eten maar 1 keer op en wacht een tijdje voordat je je bord op hebt. Ga ook niet de hele tijd uit de pan door eten, hierdoor eet je vaak onbewust nog veel meer dan je door hebt. Wil je meer weten over het bepalen van de juiste portiegrootte? Lees onze 7 tips voor de juist portiegrootte.

Afvallen zonder dieet met water

Dat water goed voor je is hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen. Water kan jou helpen om af te vallen op een gezonde manier. Vaak denken we dat het gevoel van honger komt omdat we meer moeten eten, maar dit kan ook het teken zijn dat je dorst hebt en meer water moet drinken. Water kan voor een groot deel jouw honger gevoel wegnemen. Drink een half uur voordat je gaat eten een groot glas water, zodat je tijdens het eten sneller voller zit en dus ook minder hoeft te eten.

Zorg voor voldoende slaap en vermijd stress

Het hebben van stress is een van de grootste redenen waardoor we extra gaan eten en het vaak niet lukt om af te vallen. Wanneer je gestrest bent stop je vaak van alles in je mond en denken we vaak niet bewust na bij wat we eten. Om stress te vermijden is voldoende slaap ook belangrijk. Wanneer je te weinig slaap ben je ook eerder geneigd om ongezonde snacks te eten om je energielevel aan te vullen. Zorg dus dat je voldoende slaap krijgt en stress zo veel mogelijk vermijd.

Een gezond eetpatroon zonder streng dieet?

Je fit voelen, meer energie hebben of op het juiste gewicht komen? Met professionele begeleiding van onze voeding & lifestyle coaches ontwikkel je een gezond en duurzaam eetpatroon;

✔ Dat volledig past bij jouw wensen en behoeften;
✔ Dat je kunt toepassen voor de rest van jouw leven;
✔ Geen steng dieet wat je niet makkelijk volhoudt maar een eetpatroon dat toegankelijk is voor jouw leven.

Afvallen zonder dieet bij Beyondfit

Wil jij graag op een gezonde manier afvallen zonder dieet en duurzaam resultaat behalen? Bij Beyondfit werken we aan een duurzame basis en zetten we je niet op een streng dieet. Wij leren je alles over een gezond eetpatroon en hoe jij dit zelf kunt toepassen in je algehele levensstijl. "Dont give someone fish, rather teach them how to fish so they can eat for a long time". Dit is hoe wij onze voedingscoaching aanpakken. Wil jij graag gewicht verliezen en werken aan een gezond en fit lichaam? Plan vrijblijvend een gratis intakegesprek in en dan kijken we samen hoe wij jou het beste kunnen helpen.

Ook Beyondfit worden? Ontvang de Beyondfit brochure direct in je mailbox.

Zodra je hebt aangegeven waar wij de brochure naar toe mogen mailen sturen we de Beyondfit brochure netjes naar je toe per mail.

"Hopelijk kun je veel nieuwe inzichten op doen door de Beyondfit brochure te lezen en kom je er achter waar Beyondfit voor staat. Alvast veel lees plezier toegewenst en als je tijdens of na het lezen vragen hebt dan horen we dat graag van je!"

Vriendelijke groet,

David

Founder & creative business developer, Beyondfit

De perfecte oplossing

Ontdek hoe jij Beyondfit kunt gebruiken om jouw doelen te behalen.

Ben jij benieuwd hoe Beyondfit jou verder kan helpen? Doe dan de Beyondfit Quiz en ontdek op basis van jouw behoeftes welk programma bij jou past.