Calorieën tellen

Wil jij gewicht verliezen, maar lukt het je maar niet om een gezond eet patroon aan te nemen? Dan werkt calorieën tellen misschien voor jou.

Hoi,

Wist je al dat Beyondfit de Beste Kleinschalige Boutique Gym van Amsterdam is waar je leert om het maximale uit jezelf te halen. Met onze holistische aanpak zorgen dat je alles leert wat je moet weten over een gezonde levensstijl.

Behaal je doelen
Blijf je goed voelen
Stay with the Beyondfit Family

100% mind, 100% body, 100% food.

Laat je het even weten als we je ergens bij kunnen helpen?

David

Founder & creative business developer, Beyondfit

Door je calorieën te tellen krijg je een beter inzicht in je gewoontes en patronen zodat jij deze stapje voor stapje kunt aanpassen. In dit artikel leggen wij je uit wat calorieën tellen precies inhoudt, hoe jij kan afvallen door alleen je calorieën te tellen en hoe je dit precies doet.

Wat is calorieën bijhouden

Calorieën tellen betekend simpelweg dat je alles wat je eet bijhoudt en vastlegt. Je bekijkt hierbij wat je eet en hoeveel je eet. Je telt hierbij het aantal calorieën maar houdt ook de macronutriënten (koolhydraten, eiwitten en vetten) bij. Je kunt dit gemakkelijk doen in een notitieboekje of een spreadsheet maar er zijn tegenwoordig ook veel handige foodlog apps waarin je je calorie inname kunt bijhouden. Je kunt calorieën tellen om af te vallen, maar je kunt ook calorieën tellen als je wilt aankomen.

calorieën tellen

Afvallen met calorieën tellen

Wil jij calorieën tellen om af te vallen? Calorieën tellen en afvallen gaan hand in hand. Je kunt er gemakkelijk je voedsel inname mee bijhouden en krijgt een duidelijk overzicht van wat en hoeveel je binnen krijgt. Je leert hiermee je eet patronen en gewoontes herkennen waardoor je deze ook gemakkelijker kunt aanpassen. Calorieën tellen betekend niet meteen dat je op een streng dieet moet.

Vaak hebben we de neiging om onbewust dingen te eten zonder dat we hier echt bij nadenken. Door het bijhouden wat je eet word je bewuster van van wat je eet en zal je minder snel overeten. Daarnaast geeft voeding tracken je een beter inzicht in de verdeling van de voedingsstoffen die je binnenkrijgt. Eet je wel genoeg eiwitten? En krijg je alle voedingsstoffen binnen die je nodig hebt?

Calorieën tellen en aankomen

Het kan natuurlijk ook zijn niet wilt afvallen maar juist wilt aankomen. Ook wanneer je wilt aankomen is calorieën tellen een goede oplossing. Misschien wil je wel meer spiermassa opbouwen. Dan is het slim om je eiwitten en calorieën te tellen. Jij kunt namelijk alleen spieren opbouwen wanneer je genoeg eiwitten en calorieën binnen krijgt.

Hoe werkt calorieën tellen?

Hoe werkt calorieën tellen dan precies? Bijhouden hoeveel calorieën je eet hoeft helemaal niet lastig of heel tijdrovend te zijn. Je kunt tegenwoordig namelijk makkelijk je calorieën tellen met een app. Er zijn genoeg gratis apps om calorieën te tellen te vinden die jou een beter inzicht geven in je voedselinname. Hierbij scan je de barcode van het product dat je gegeten hebt en geeft daarbij aan hoeveel gram, porties of bijvoorbeeld stukjes hebt gegeten. Je kunt hiervoor eventueel de producten afwegen op een weegschaal.

Voeding tracken, waar moet je op letten?

Wanneer je begint met calorieën bijhouden zijn er 3 dingen die je moet vastleggen. Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om vast te leggen wat je eet. Schrijf alle verschillende ingrediënten op die je in een maaltijd gebruikt en geef ook aan of het gebakken, gekookt of gefrituurd etc. is. Vergeet ook niet om ingrediënten zoals dressings, sausjes of toppings toe te voegen.

Daarnaast is het belangrijk om de hoeveelheden bij te houden. Het is belangrijk om de juiste portiegroottes toe te passen zodat je niet te veel gaat eten. Wil jij weten hoe je je portiegroottes het beste kunt bepalen? Lees ons artikel over portiegrootte. Als laatste is het belangrijk om de tijd bij te houden. Merk je dat je vaak ‘s nachts nog snacks pakt? Dan krijg je hier met calorieën tellen een beter inzicht in en kun jij deze gewoontes gemakkelijker aanpassen.

Voeding en calorieën tellen bij Beyondfit

Heb jij al 100 verschillende diëten geprobeerd en lukt het je maar niet om zelfstandig gewicht te verliezen? Bij Beyondfit helpen wij je om duurzaam gewicht te verliezen en zullen onze coaches je alles leren over een gezonde voeding, calorieën tellen en inzicht te krijgen in je voedingspatronen. Onze coaches leren je een sterke basis aan zodat jij dit ook zelf kunt gaan toepassen en voor lange termijn gewicht kunt verliezen. Vraag een gratis intake gesprek aan en bekijk samen met een van onze coaches hoe wij je het beste kunnen helpen.

Ook Beyondfit worden? Ontvang de Beyondfit brochure direct in je mailbox.

Zodra je hebt aangegeven waar wij de brochure naar toe mogen mailen sturen we de Beyondfit brochure netjes naar je toe per mail.

"Hopelijk kun je veel nieuwe inzichten op doen door de Beyondfit brochure te lezen en kom je er achter waar Beyondfit voor staat. Alvast veel lees plezier toegewenst en als je tijdens of na het lezen vragen hebt dan horen we dat graag van je!"

Vriendelijke groet,

David

Founder & creative business developer, Beyondfit

De perfecte oplossing

Ontdek hoe jij Beyondfit kunt gebruiken om jouw doelen te behalen.

Ben jij benieuwd hoe Beyondfit jou verder kan helpen? Doe dan de Beyondfit Quiz en ontdek op basis van jouw behoeftes welk programma bij jou past.