Cardio of krachttraining?

Cardio en krachttraining zijn allebei een effectieve manier wanneer jij wilt werken aan een strakker lichaam. In dit artikel leggen we je er alles over uit.

Hoi,

Wist je al dat Beyondfit de Beste Kleinschalige Boutique Gym van Amsterdam is waar je leert om het maximale uit jezelf te halen. Met onze holistische aanpak zorgen dat je alles leert wat je moet weten over een gezonde levensstijl.

Behaal je doelen
Blijf je goed voelen
Stay with the Beyondfit Family

100% mind, 100% body, 100% food.

Laat je het even weten als we je ergens bij kunnen helpen?

David

Founder & creative business developer, Beyondfit

Ga jij liever hardlopen op de zondag morgen? Of sta je liever meerdere keren per week in de gym om spieren op te bouwen? Cardio en krachttraining zijn allebei een effectieve manier wanneer jij wilt werken aan een strakker lichaam. In dit artikel leggen we je alles uit over cardio en krachttraining en hoe je dit het beste kunt inzetten en combineren.

Cardio

Cardio is een trainingsvorm waarbij je traint aan je conditie en uithoudingsvermogen. Je werkt hierbij aan de conditie van je hart en je longen doordat het bloed sneller door je lichaam heen stroomt. Hierdoor verbrand je veel calorieën en kun je er dus ook gemakkelijk gewicht mee verliezen. Bij cardio doe je oefeningen van lagere intensiviteit dan kracht training maar voor een langere tijd zoals hardlopen, fietsen of zwemmen. Welk soort cardio het beste is hangt af van je eigen wensen en behoefte. Bij cardio is het belangrijk dat je dit consequent moet blijven volhouden, daarom kun je het beste kiezen voor iets wat je leuk vindt en niet tegen op kijkt om te doen. Cardio heeft vele voordelen, het werkt aan je conditie, verminderd stress, verbeterd je slaap en geeft je energie. Wil je weten hoe jij het beste je conditie kan opbouwen? In ons andere artikel vertellen we je alles over het opbouwen van conditie. Daarentegen is het enige nadeel van cardio dat het je spiermassa en kracht niet veel ontwikkeld zoals bij krachttraining.

GET FIT VOOR JEZELF EN SAMEN MET ANDEREN

Heb je al van alles geprobeerd om fit te worden en lukt het steeds maar niet? Soms heb je net dat beetje extra motivatie nodig om door te gaan.

✔ 1 op 1 werken aan je eigen doelen en in kleine groepjes.
✔ Elkaar motiveren en gemotiveerd worden door elkaar.
✔ Samen bouwen aan een goede basis.

Krachttraining

Bij krachttraining denk je al gauw aan grote spierbundels die uren lang in de sportschool staan. Maar zowel voor mannen als voor vrouwen is krachttraining een goede manier om af te vallen en te werken aan een strak lichaam. Met krachttraining bouw je aan meer spiermassa en word je steeds sterker. Je werkt hierbij met kortere, zware oefeningen die je voor een paar herhalingen uitvoert. Spieren wegen meer dan vet, daardoor kan het zijn dat de kilo’s op de weegschaal niet altijd minder worden, maar dat je wel meer vet verliest en een strakker lichaam krijgt. Daarnaast verbrand je met krachttraining ook meer calorieën in rust waardoor je ook buiten de trainingen steeds meer calorieën verbrandt. Lees hier alle voordelen van krachttraling.

Cardio en krachttraining: De perfecte combinatie

Maar wat is nou beter, cardio of krachttraining? Het antwoord hierop is simpel: Wanneer je gewicht wilt verliezen en je spiermassa wilt behouden kun je het beste een combinatie van krachttraining en cardio doen. Een combinatie van beide zorgt voor het meest effectieve resultaat. Dit kun je doen door op bepaalde dagen cardio te doen en op andere dagen kracht training. Maar ook door aan je krachttraining op het einde een cardio element toe te voegen. Hierdoor wordt je conditie beter, bouw je meer spiermassa op en kun je gemakkelijker gewicht verliezen.

GET FIT VOOR JEZELF EN SAMEN MET ANDEREN

Heb je al van alles geprobeerd om fit te worden en lukt het steeds maar niet? Soms heb je net dat beetje extra motivatie nodig om door te gaan.

✔ 1 op 1 werken aan je eigen doelen en in kleine groepjes.
✔ Elkaar motiveren en gemotiveerd worden door elkaar.
✔ Samen bouwen aan een goede basis.

Krachttraining en cardio bij Beyondfit

Vind jij het nog lastig om een goede balans te vinden tussen krachttraining en cardio? Bij Beyondfit helpen we jou met een persoonlijk workout plan zodat jij op de meest effectieve manier kunt afvallen. Met het muscle & tone programm a werk je aan een strakker en sterker lichaam. Samen met onze personal trainers werkt je aan de juiste vorm en technieken zodat jij op een veilige manier kunt sporten zonder blessures op te lopen. Benieuwd hoe wij jou het beste kunnen helpen? Plan vrijblijvend een gratis intake gesprek in en bespreek samen met een van onze coaches jouw wensen en doelen.

Ook Beyondfit worden? Ontvang de Beyondfit brochure direct in je mailbox.

Zodra je hebt aangegeven waar wij de brochure naar toe mogen mailen sturen we de Beyondfit brochure netjes naar je toe per mail.

"Hopelijk kun je veel nieuwe inzichten op doen door de Beyondfit brochure te lezen en kom je er achter waar Beyondfit voor staat. Alvast veel lees plezier toegewenst en als je tijdens of na het lezen vragen hebt dan horen we dat graag van je!"

Vriendelijke groet,

David

Founder & creative business developer, Beyondfit

De perfecte oplossing

Ontdek hoe jij Beyondfit kunt gebruiken om jouw doelen te behalen.

Ben jij benieuwd hoe Beyondfit jou verder kan helpen? Doe dan de Beyondfit Quiz en ontdek op basis van jouw behoeftes welk programma bij jou past.