Hulp bij afvallen

Afvallen is moeilijk, maar gelukkig is hulp bij afvallen mogelijk. Lees hier op welke 5 manieren je hulp kunt inschakelen en ontdek wat voor jou werkt.

Hoi,

Wist je al dat Beyondfit de Beste Kleinschalige Boutique Gym van Amsterdam is waar je leert om het maximale uit jezelf te halen. Met onze holistische aanpak zorgen dat je alles leert wat je moet weten over een gezonde levensstijl.

Behaal je doelen
Blijf je goed voelen
Stay with the Beyondfit Family

100% mind, 100% body, 100% food.

Laat je het even weten als we je ergens bij kunnen helpen?

David

Founder & creative business developer, Beyondfit

Lukt het je maar niet om zelf af te vallen en heb jij misschien hulp nodig bij afvallen? We snappen als geen ander hoe moeilijk het kan zijn om af te vallen en vooral om dit daarna vol te houden. Afvallen met hulp is niks geks en er zijn veel manieren hoe jij onder begeleiding kan afvallen. Je kunt bijvoorbeeld afvallen met hulp van vrienden en familie maar er zijn ook heel veel verschillende mogelijkheden voor professionele hulp bij afvallen. In dit artikel vertellen we je alles over hulp met afvallen.

Hulp bij afvallen met steun van vrienden of familie

Vaak is het bij afvallen de motivatie die mist. Je ziet geen of weinig resultaat waardoor je jezelf al snel afvraagt waarom je dit nou eigenlijk doet. Je vrienden of familie kunnen je soms erg goed helpen. Het is een fijne manier om gratis hulp bij afvallen te krijgen. Zij kunnen je helpen de motivatie vast te houden en net dat steuntje in de rug te bieden. Spreek bijvoorbeeld met een vriend of vriendin af om een paar keer in de week samen te gaan sporten. Hierdoor zal je minder snel afzeggen en word je meer gedwongen om echt te gaan. Ook kun je aan je familie vragen of ze rekening willen houden met de voeding. Door samen gezond te eten is het ook makkelijker om je hier aan te houden. Hulp bij afvallen van vrienden of familie niet genoeg? Dan is het slim om professionele hulp bij het afvallen in te schakelen.

hulp bij afvallen

Professionele hulp bij afvallen

Professionele hulp bij afvallen kan voor sommige mensen misschien een grote stap zijn. Toch heeft afvallen met professionele hulp vele voordelen en kan het jou helpen dit keer echt verschilt te gaan zien. Vaak weten we niet zo goed waar we moeten beginnen en wat we nou eigenlijk precies moeten doen om af te vallen. We proberen van alles maar zonder resultaat waardoor de moet misschien weg kan zakken. Professionele hulp bij afvallen is een goede investering voor jezelf en je lichaam. Hieronder geven je we een aantal mogelijkheden om af te vallen met professionele hulp.

Hulp bij afvallen huisarts

Wanneer je hulp bij afvallen van obesitas zoekt kan de huisarts je misschien goed op weg helpen. Afvallen met hulp van een huisarts is vaak de eerste stap die je het beste kan nemen wanneer je (ernstig) overgewicht hebt  Het is belangrijk dat je niet aan de slag gaat met extreme vormen van afvallen of diëten maar op een verantwoorden manier af valt. Een huisarts kan samen met jou kijken waar het probleem misschien ligt en je zo door verwijzen naar de juiste hulp. Afvallen met hulp van een huisarts is dus een goede eerste stap.

Afvallen met een diëtiste

Als je wilt afvallen is het belangrijk dat je goed op je voeding let. Een voedingscoach kan jou hierbij helpen. Afvallen met hulp van een diëtist betekent niet meteen dat je op een streng dieet moet. Mogelijk heb je ondertussen al 100 verschillende diëten voorbij zien komen. Je stelt vaak te harde eisen die niet realistisch zijn, waardoor je een dieet niet lang vol houdt. Mensen denken vaak dat je bij diëten niks meer mag eten wat je lekker vindt. Dit is gelukkig niet zo, zolang je maar de juiste balans vindt.

Het kost helaas veel tijd en moeite om je te verdiepen in gezonde voeding en er is zoveel informatie beschikbaar dat het soms lastig is om door de bomen het bos te vinden. Daarom is afvallen met hulp van een diëtist een goede oplossing. Samen met een diëtist kijk je naar jouw eet- en leefpatroon en wat je hier aan kan veranderen. De diëtist stelt vervolgens een voedingsplan voor jou op om zo op een gezonde en realistische manier tot jouw ideale gewicht te komen. In ons andere artikel vertellen we je meer over hoe jij zelf kan afvallen zonder dieet.

Psychologische hulp bij afvallen

Psychologische hulp bij afvallen speelt een cruciale rol in het aanpakken van de dieperliggende oorzaken van overgewicht. Een grote boosdoener bij afvallen is emotie-eten. Een psycholoog kan je helpen je met het erkennen en aanpakken van psychologische triggers, zoals stress of emotionele eetpatronen. Het is belangrijk dat je de juiste mindset aanneemt en een gezonde relatie met voeding krijgt. Daarnaast kan psychologische ondersteuning bij afvallen je helpen met het verbeteren van je zelfbeeld, depressie tegen gaan en voorkomen dat je in een neerwaartse spiraal komt wanneer je een tegenslag hebt.

Hulp bij afvallen en sporten

Buiten gezond eten is het ook belangrijk om goed te bewegen. Het is vaak lastig om te beginnen met sporten omdat je niet zo goed weet wat je moet doen, welke oefeningen er zijn en hoe je deze vervolgens op een goede manier ten uitvoering brengt. Je staat een beetje verdwaald in de sportschool en doet steeds dezelfde oefeningen waardoor je geen vooruitgang ziet. Hulp bij afvallen en sporten door middel van een personal trainer kan hiervoor een goede oplossing zijn.

Een personal trainer helpt je met verschillende oefeningen en laat zien hoe je deze goed uitvoert. Je traint samen en wordt gemotiveerd om door te gaan. Ook als het voor je gevoel misschien even te veel wordt. Samen met een personal trainer maak je dan een trainingsplan waarmee je voor een bepaalde tijd aan de slag gaat en ontvang je hulp bij afvallen.

Online hulp met afvallen

Je kunt ook nog kiezen voor online hulp met afvallen. Bij online hulp met afvallen helpt een online coach je bijvoorbeeld met voeding, het maken van een trainingsschema en structuur krijgen in je leven. Een online coach kan dienen als echte stok achter de deur en je helpen om meer grip te krijgen op je leven. Hij leert je alles over een gezond eet patroon zodat je dit zelf kan toepassen en je werkt samen aan het behalen van je doelen. Het voordeel van online hulp met afvallen is dat je dit overal kan doen waar je wilt en je hiervoor niet naar een specifieke locatie of sportschool hoeft. Jij kunt dus ook gewoon blijven sporten in je eigen gym.

Medische hulp bij afvallen

Medische hulp bij afvallen omvat een scala aan interventies, van medicatie tot chirurgische ingrepen, gericht op het ondersteunen van gewichtsverlies. Afvallen met medisch hulp kan bijvoorbeeld met geneesmiddelen zoals eetlustremmers of medicijnen zijn die de vetopname verminderen, maar ook chirurgische ingrepen zoals een maagverkleining of een gastric bypass.

Hulp bij afvallen van Lifestyle coach

Het is belangrijk om een goede balans te vinden tussen de juiste voeding en voldoende beweging. Maar met alleen sporten of alleen maar gezond eten kom je er niet, de juiste mindset is hierbij ook belangrijk. Bij een lifestyle coach gaat het over je hele levensstijl, je welzijn en geluk. Je moet hierbij je levensstijl en mindset aanpassen om echt resultaat te zien en om gemotiveerd te blijven. Een leefstijlcoach geeft advies over voeding, beweging, ontspanning, slaap en stressmanagement.

Wordt hulp bij afvallen vergoed?

Of hulp bij afvallen wordt vergoed, hangt af van verschillende factoren, zoals de specifieke behandelmethode, de zorgverzekering en de individuele situatie. Wanneer je een vergoeding wilt voor hulp bij afvallen kun je het beste eerst naar de huisarts gaan. Deze kan dan hulp voorschrijven. Sommige hulp bij afvallen kan vergoed worden vanuit de basisdekking bijvoorbeeld bij een gecombineerde leefstijlinterventieprogramma (GLI). Vaak kan een diëtist ook worden vergoed. Controleer bij je eigen zorgverzekering welke hulp bij afvallen wordt vergoed.

Afvallen onder begeleiding met Beyondfit

Hulp bij afvallen in Amsterdam en zeker weten dat je duurzaam resultaat behaald? Als je echt resultaat wilt zien is het belangrijk om goede begeleiding te krijgen van professionele coaches. Beyondfit is een kleinschalige boutique gym in Amsterdam Oud-West die zich richt op lifestyle coaching met een holistische aanpak. Het is een plek waar je je thuis en op je gemak zult voelen. Een kleine familie van lifestyle coaches, een diëtist en personal trainers met een medische achtergrond allemaal onder een dak. Op deze manier kunnen we een veilige trainingen zonder blessures garanderen. Plan een gratis intake in om te kijken naar de mogelijkheden en een persoonlijke aanpak.

Ook Beyondfit worden? Ontvang de Beyondfit brochure direct in je mailbox.

Zodra je hebt aangegeven waar wij de brochure naar toe mogen mailen sturen we de Beyondfit brochure netjes naar je toe per mail.

"Hopelijk kun je veel nieuwe inzichten op doen door de Beyondfit brochure te lezen en kom je er achter waar Beyondfit voor staat. Alvast veel lees plezier toegewenst en als je tijdens of na het lezen vragen hebt dan horen we dat graag van je!"

Vriendelijke groet,

David

Founder & creative business developer, Beyondfit

De perfecte oplossing

Ontdek hoe jij Beyondfit kunt gebruiken om jouw doelen te behalen.

Ben jij benieuwd hoe Beyondfit jou verder kan helpen? Doe dan de Beyondfit Quiz en ontdek op basis van jouw behoeftes welk programma bij jou past.