Verantwoord afvallen, hoe doe je dat?

Wil jij graag verantwoord en gezond afvallen? Op internet zijn allemaal manieren te vinden hoe jij snel kunt afvallen, maar deze zijn niet allemaal gezond.

Hoi,

Wist je al dat Beyondfit de Beste Kleinschalige Boutique Gym van Amsterdam is waar je leert om het maximale uit jezelf te halen. Met onze holistische aanpak zorgen dat je alles leert wat je moet weten over een gezonde levensstijl.

Behaal je doelen
Blijf je goed voelen
Stay with the Beyondfit Family

100% mind, 100% body, 100% food.

Laat je het even weten als we je ergens bij kunnen helpen?

David

Founder & creative business developer, Beyondfit

Wil jij graag gezond en verantwoord afvallen? Op internet zijn allemaal manieren te vinden hoe jij snel kunt afvallen, maar deze zijn niet allemaal gezond. In dit artikel vertellen we je precies hoe jij op een verantwoorde manier gewicht kunt verliezen.

Snel en verantwoord afvallen

Vaak willen we zo snel mogelijk afvallen en lezen we online allemaal verschillende trucs waarmee jij binnen een paar weken 10 kilo zou kunnen verliezen. Maar snel 10 kg afvallen is niet verantwoord. Het is belangrijker dat jij op een gezonde manier met voedsel en sporten leert omgaan en aan een sterke basis werkt zodat jij per week geleidelijk en verantwoord kan afvallen. Wanneer jij jezelf bijvoorbeeld op een streng dieet zet, zul je dit niet lang volhouden en zullen de kilo’s er net zo snel weer aankomen. Het is verstandiger om bijvoorbeeld een weekmenu te maken.

Verlies overtollig kilo's met het Weight Loss programma.

Vind jij dat het tijd is om nu echt gewicht te verliezen? Maar heb je geen zin in een heel streng dieet?

✔ Werken aan een duurzame basis
✔ Full support
✔ Goede gewoontes toepassen

Verantwoord afvallen weekmenu

Verantwoord afvallen begint met gezond eten. Het is dus aan te raden om van te voren te bepalen wat je gaat eten en de meest logische periode om dit plannen is een week. Maak je eigen “verantwoord afvallen weekmenu” waarin je bepaalt welke maaltijden je deze week gaat maken. Belangrijk om rekening te houden met maximale calorie inname en idealiter hou je tijdens de week je daadwerkelijk calorie inname bij.

Stel realistische doelen

Wanneer op een verantwoorde manier wilt afvallen is het belangrijk dat je eerst voor jezelf realistische doelen op stelt. Wanneer jij binnen 3 weken 10 kilo wilt afvallen is dit helaas niet zo realistisch en zul je uiteindelijk alleen maar teleurgesteld raken. Stel daarom realistische doelen die je makkelijker kunt volhouden en die je later altijd nog kunt bijstellen. Denk na over wat je wilt bereiken en waarom je eigenlijk wilt afvallen. Wil je je weer fitter voelen, meer energie krijgen, vet verliezen of jezelf weer zelfverzekerd kunnen voelen in je eigen lichaam?

Verantwoord afvallen

Gezond en verantwoord afvallen

Gezond en verantwoord afvallen? Om gezond en verantwoord af te kunnen vallen is het belangrijk dat jij niet ineens je hele voedingsschema om gooit. Probeer stapje voor stapje ongezonde gewoontes aan te passen en je bewust te worden van je eetpatroon. Merk je dat je altijd automatisch een ongezonde snack pakt als je tv gaat kijken. Pas dit dan aan en vervang dit met een gezondere variant. Ga jezelf niks verbieden maar probeer een positieve houding tegen over voeding te krijgen. Om verantwoord af te vallen is het belangrijk dat je geleidelijk gewicht verliest.

Ook afvallen en resultaat behalen?

Ontdek hoe Beyondfit de leefstijl van onze klanten heeft verbeterd.

★★★★★

 

Ik train nu een aantal maanden met Beyondfit. Ik kan niet gelukkiger zijn met de resultaten! Professionele trainers, goede sfeer en vooral zeer bevredigende resultaten! Het gaat niet alleen om de training, maar ook om voedingsadvies en voortgangsregistratie. Sterk aanbevolen!"

 

Laura de Vries

Verantwoord afvallen zonder dieet

jij wilt waarschijnlijk zo snel mogelijk afvallen en van die overtollige kilo’s af. Er zijn verschillende diëten te vinden die jou beloven binnen een paar weken 10 kilo te kunnen verliezen, maar deze crashdiëten werken vaak juist averechts. Wanneer jij verantwoord wilt afvallen kun je dit het beste zonder dieet doen. Het belangrijk dat je gevarieerd eet en zo alle benodigde voedingsstoffen binnen krijgt. Door sommige voedingsstoffen uit je eetschema te verwijderen kan het zijn dat je juist belangrijke voedingsstoffen mist. Jij moet jij verantwoord leren omgaan met eten en afvallen. Voeg genoeg groente en fruit toe aan jouw eetschema maar ook andere voedingsstoffen zoals eiwitten, koolhydraten, vetten en vezels. In ons andere artikel lees je meer over hoe jij kan afvallen zonder dieet.

Door je voeding bij te houden krijg je ook een beter inzicht in wat je eet en wordt je je meer bewust van je eetpatroon.

Calorieën tellen

Om af te vallen moet je in een calorietekort zitten. Dit betekend niet dat je minder moet eten, maar dat je een gezond eetpatroon moet aannemen en je lichaam op je juiste manier moet voeden. Daarnaast is het belangrijk dat je actief bezig bent om zo in een calorietekort te komen. Door je voeding te tracken kun jij gemakkelijk bijhouden hoeveel calorieën je binnen krijgt en hoeveel je mag eten om verantwoord te kunnen afvallen. Er zijn verschillende apps waarmee jij gemakkelijk kunt kijken hoeveel calorieën je per dag mag eten om gezond af te vallen en waar jij jouw voeding in kan bijhouden. Door je voeding bij te houden krijg je ook een beter inzicht in wat je eet en word je je meer bewust van je eetpatroon. Wil je meer weten over het tracken van je voeding? Wij hebben een artikel geschreven over calorieën tellen en hoe het jou kan helpen met afvallen.

Controleer emotie eten

Ben jij geneigd om te gaan eten wanneer je emotioneel bent en leidt dit vaak weer tot teleurstellingen en spijt? Wanneer het even tegen zit zijn we soms geneigd om te gaan eten in de hoop dat we ons daarna beter zullen voelen. Je eet dan niet omdat je honger hebt maar om een andere behoefte te vervullen. Emotie eten kan de reden zijn dat het niet lukt om af te vallen. Het is belangrijk dat jij controle krijgt over je emoties en jezelf niet helemaal laat gaan wanneer er een ding tegen zit. Een kleine tegenslag betekend nog niet dat heel je proces verloren is.

Verantwoord afvallen en sporten

Lichaamsbeweging is essentieel voor een gezond gewichtsverlies. Verantwoord afvallen en sporten gaan hand in hand, maar het is ook weer niet nodig om uren per dag te sporten. Het is belangrijk dat je regelmatig beweegt, op een manier die voor jouw prettig is. Je hoeft geen duur sport abonnement te nemen om snel en verantwoord te kunnen afvallen, er zijn genoeg gratis manieren hoe jij zelf ook kunt sporten. Kies een sport die je leuk vindt en ga bijvoorbeeld elke dag even een rondje wandelen, neem voortaan de fiets naar werk of pak de trap in plaats van de lift. Werk je elke dag op kantoor? Ga dan in je pauze bijvoorbeeld even een rondje wandelen met een collega.

Verantwoord afvallen tips

Wij snappen dat verantwoordelijk afvallen lastig kan zijn en dat er van alles online te vinden is over voeding, diëten en sporten. Daarom geven we nog enkele tips hoe jij verantwoord kunt afvallen.

  • Eet regelmatig en sla geen maaltijden over
  • Drink genoeg water
  • Verbied jezelf niks
  • Voeg meer eiwitten toe aan je eetpatroon
  • Eet gevarieerd en zoek gezondere alternatieven
  • Zet 7.500 stappen per dag
  • Zoek een sport die je leuk vind
  • Eet bewust

Verantwoordelijk afvallen bij Beyondfit

Wil jij op een verantwoorde manier kunnen afvallen en dit keer echt resultaat gaan behalen? Bij Beyondfit leren wij je alles over het aannemen van een gezonde levensstijl en richten wij ons niet alleen op meer sporten of gezonder eten maar ook je mindset en algehele levensstijl. Onze coaches staan voor jou klaar en dienen als echte stok achter de deur zodat jij duurzaam resultaat kunt behalen. Daarnaast ontvang jij van ons een weekmenu met diverse gezonde en gevarieerde recepten waarmee jij verantwoord kunt afvallen. Benieuwd naar de mogelijkheden en hoe wij je het beste kunnen helpen? Plan vrijblijvend een gratis intake in en bespreek samen met een van onze coaches jouw doelen en wensen.Ook Beyondfit worden? Ontvang de Beyondfit brochure direct in je mailbox.

Zodra je hebt aangegeven waar wij de brochure naar toe mogen mailen sturen we de Beyondfit brochure netjes naar je toe per mail.

"Hopelijk kun je veel nieuwe inzichten op doen door de Beyondfit brochure te lezen en kom je er achter waar Beyondfit voor staat. Alvast veel lees plezier toegewenst en als je tijdens of na het lezen vragen hebt dan horen we dat graag van je!"

Vriendelijke groet,

David

Founder & creative business developer, Beyondfit

De perfecte oplossing

Ontdek hoe jij Beyondfit kunt gebruiken om jouw doelen te behalen.

Ben jij benieuwd hoe Beyondfit jou verder kan helpen? Doe dan de Beyondfit Quiz en ontdek op basis van jouw behoeftes welk programma bij jou past.