Medische fitness

Heb jij last van een blessure of wil je deze in toekomst voorkomen? Dan is medische fitness misschien wel de oplossing voor jou. Ontdek de voordelen.

Hoi,

Wist je al dat Beyondfit de Beste Kleinschalige Boutique Gym van Amsterdam is waar je leert om het maximale uit jezelf te halen. Met onze holistische aanpak zorgen dat je alles leert wat je moet weten over een gezonde levensstijl.

Behaal je doelen
Blijf je goed voelen
Stay with the Beyondfit Family

100% mind, 100% body, 100% food.

Laat je het even weten als we je ergens bij kunnen helpen?

David

Founder & creative business developer, Beyondfit

Wat is medische fitness?

Wat is medische fitness nou precies? Medische fitness is een vorm van fitness onder begeleiding van een fysiotherapeut. De fysio begeleidt jou om op een verantwoordelijke manier te sporten. In veel gevallen draait het om het herstellen van een blessure of revalidatie van een ongeluk of operatie. De fysiotherapeut bekijkt dan samen met jou naar het probleem en past hier een aantal revalidatietechnieken op toe en geeft je oefeningen om aan te werken. Het gaat hierbij om het herstellen van het lichaam. Bij een training kun je denken aan trainingen zoals conditietraining, krachttraining, vergroten van beweeglijkheid en coördinatieverbetering.

Waarom sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut?

Misschien heb jij net een ongeluk gehad waar je van moet herstellen, of heb je een blessure opgelopen tijdens het sporten. Dan wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf en weer op een veilige manier kunnen bewegen en sporten. Sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut kan jouw hierbij helpen. De nadruk bij ligt bij medische fitness op het verantwoord trainen en uitvoeren van oefeningen ter bevordering van een blessure of gezondheidsklachten.

Voor wie is medische fitness geschikt

Medische fitness wordt vaak gebruikt door mensen die lichamelijke klachten ervaren. Dit kan komen doordat je een blessure hebt opgelopen of omdat je moet revalideren na een operatie of ongeval. Maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Medische fitness is niet alleen geschikt voor mensen met blessures en lichamelijke klachten maar ook voor iedereen die op een veilige en verantwoorde manier onder medische begeleiding wilt sporten.

Medische fitness is speciaal geschikt voor mensen met bijvoorbeeld de volgende klachten:

 • Bij een blessure of wanneer je blessures wilt voorkomen
 • Bij chronische aandoeningen zoal hartproblemen, COPD of diabetes
 • Wanneer je last hebt van stijfheid en vermoeidheid
 • Na een operatie aan je heup, schouder of knie en je hiervan herstellen
 • Na ongeval gehad wanneer je moet herstellen van bijvoorbeeld een botbreuk of spierscheur
 • Bij neurologische aandoeningen
 • Wanneer je nog wilt blijven bewegen op een veilige manier
 • Wanneer je over het algemeen lichamelijke klachten ervaart.

Wat is het doel van medische fitness

Het doel van medische fitness is om zowel de conditie als de belastbaarheid van spieren te vergroten door middel van training. Het kan hierbij zijn dat je je focust op je gehele lichaam maar je kunt je ook richten op een klachtgebied. Ook wordt hierbij de flexibiliteit en coördinatie verbeterd.

Enkele gevolgen van medische fitness kunnen zijn:

 • Afname en voorkomen van blessures
 • Herstel na ongeval of operatie
 • Algehele verbetering van conditie en kracht
 • Fitter voelen
 • Afname lichamelijke klachten zoals rugpijn, heupklachten, knieklachten of schouderklachten
 • Minder stress

Sporten onder medische begeleiding bij Beyondfit

Ben je opzoek naar een sportschool met eigen fysiotherapie? Beyondfit kan jou helpen om op een veilige en verantwoorde manier te sporten. Al onze trainers hebben een medische achtergrond en kunnen je daardoor voorzien van de juiste service en kennis op elk moment. Jij kunt bij ons terecht voor de beste medische fitness in Amsterdam. We zijn en kleine familie van fysiotherapeuten, lifestyle coaches, een diëtist en personal trainers allemaal onder een dak. Op deze manier kunnen we een veilige training zonder blessures garanderen. Plan een gratis intake gesprek in met een van onze trainers en bespreek samen de mogelijkheden en kosten voor medische fitness

Ook Beyondfit worden? Ontvang de Beyondfit brochure direct in je mailbox.

Zodra je hebt aangegeven waar wij de brochure naar toe mogen mailen sturen we de Beyondfit brochure netjes naar je toe per mail.

"Hopelijk kun je veel nieuwe inzichten op doen door de Beyondfit brochure te lezen en kom je er achter waar Beyondfit voor staat. Alvast veel lees plezier toegewenst en als je tijdens of na het lezen vragen hebt dan horen we dat graag van je!"

Vriendelijke groet,

David

Founder & creative business developer, Beyondfit

De perfecte oplossing

Ontdek hoe jij Beyondfit kunt gebruiken om jouw doelen te behalen.

Ben jij benieuwd hoe Beyondfit jou verder kan helpen? Doe dan de Beyondfit Quiz en ontdek op basis van jouw behoeftes welk programma bij jou past.