Fit op kantoor, hoe blijf je fit met een kantoorbaan?

Heb jij een kantoorbaan waar jij vaak uren achter elkaar achter een bureau moet zitten? Ontdek hoe jij toch fit kunt blijven op kantoor.

Hoi,

Wist je al dat Beyondfit de Beste Kleinschalige Boutique Gym van Amsterdam is waar je leert om het maximale uit jezelf te halen. Met onze holistische aanpak zorgen dat je alles leert wat je moet weten over een gezonde levensstijl.

Behaal je doelen
Blijf je goed voelen
Stay with the Beyondfit Family

100% mind, 100% body, 100% food.

Laat je het even weten als we je ergens bij kunnen helpen?

David

Founder & creative business developer, Beyondfit

Hoe blijf je fit op kantoor?

Heb jij een kantoorbaan waar je vaak uren achter een bureau moet zitten? Fit blijven op kantoor kan erg lastig zijn. Je beweegt vaak weinig en door lang te zitten kan je ook nog eens rug klachten ontwikkelen. Natuurlijk is het belangrijk om gezond te eten en genoeg te bewegen, maar hoe blijf je fit op kantoor? Je heb vaak weinig tijd om te sporten en voelt je ‘s avond snel uitgeput. Ook kan het lastig zijn om je aan een gezond eetpatroon te houden wanneer je veel op kantoor bent. Met een paar kleine aanpassingen in jouw routines kun jij nog steeds fit blijven op kantoor. Lees hieronder onze tips om fit te blijven met een kantoorbaan.

Fit op kantoor

Fit blijven op kantoor met voeding

Fit blijven op kantoor begint met een gezonde voeding. Wij snappen als geen ander hoe moeilijk het is om een gezond eetpatroon aan te houden wanneer je vaak lange dagen achter elkaar werkt. ‘s Ochtends wil je natuurlijk zo lang mogelijk blijven liggen waardoor je vaak geen tijd hebt om een gezond ontbijt of lunch te maken. Dit zorgt er voor dat je onderweg nog ontbijt moet halen en lunch op werk moet kopen. Vaak zijn dit ongezonde snacks die je snel even kan opeten en niet echt voedzaam zijn.

Gezonde voeding is van belang wanneer jij fit wilt blijven op kantoor. Een vaste ochtendroutine is hierbij ook belangrijk. Door net iets eerder op te staan kun je voor jezelf een voedzaam ontbijt en lunch maken en verminder je ook nog eens stress.

Fit op kantoor met meal preppen

Een goede manier om je aan een gezond eetpatroon te houden en fit te blijven met een kantoorbaan is door te meal preppen. Met meal preppen bereid je je eten van te voren voor, waardoor je het alleen nog maar hoeft op te warmen of zelfs zo kan eten. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om ‘s avonds al je ontbijt voor te bereiden zodat je hier in de ochtend niet meer over na hoeft te denken. Maak bijvoorbeeld de avond van te voren overnight oats die je gemakkelijk mee kan nemen voor onderweg en erg gezond zijn. Ook kun jij je avond eten voor de hele week al meal preppen. Maak bijvoorbeeld op de zondag een grote hoeveelheid aan eten voor de hele week en verdeel dit in bakjes om te bewaren. Zo hoef jij door de week heen ook geen boodschappen meer te doen en te bedenken wat je elke avond gaat eten.

Kantoor fitness oefeningen

Je kent het waarschijnlijk vast wel, een dag van te voren denk je morgen ga ik na het werk echt sporten. Maar wanneer je werkdag voorbij is kom je vaak uitgeput thuis en heb je echt geen zin meer om de deur uit te gaan om te gaan sporten. Gelukkig kan jij ook gewoon fit worden met kleine kantoor oefeningen, ook wel kantoorgym genoemd. Er zijn verschillende kantoor fitness oefeningen die jij kunt doen. Goede oefeningen die jij op kantoor kunt doen zijn lunges, wallsit, squats, push ups en planken.

Daarnaast zijn er ook nog verschillende bureau oefeningen waarvoor jij zelfs kunt blijven zitten. Span bijvoorbeeld je bilspieren aan en hou dit 5 tot 10 seconden vast. Herhaal deze oefening zo vaak als je kan. Een andere oefening die je kan doen is een voor een je been omhoog tillen. Hou elk been 15 seconden vast. Met deze makkelijke bureau oefeningen wordt jij gemakkelijk fit achter je bureau.

Fit blijven met kantoorbaan met de juiste zithouding

Met een kantoor baan zit je vaak uren lang achter elkaar op een bureaustoel. Hierdoor kunnen er regelmatig verschillende klachten ontstaan zoals rugpijn of nekpijn. Om rugpijn, nekpijn of andere lichamelijke klachten te voorkomen in het belangrijk dat je de juiste zithouding aanneemt. Het is hierbij belangrijk dat je de bureaustoel op de juiste manier instelt, je armleuning op je juiste hoogte zit en je recht naar je scherm kijkt. In ons andere artikel vertellen we je precies hoe jij je bureaustoel precies kan aanpassen voor een goede zithouding tegen rugklachten.

Je kunt er ook voor kiezen om je bureaustoel te vervangen door een zitbal. Een zitbal zorgt ervoor dat je je lichaam actief houd doordat je je lichaam contant recht moet houden en corrigeren. Zo blijf jij de hele dag fit achter je bureau.

Fit blijven op kantoor met collega’s

Natuurlijk is het altijd makkelijker als je het niet alleen hoeft te doen. Daarom kun je ook samen met je collega’s afspreken om elkaar te motiveren en fit te blijven op kantoor. Doe bijvoorbeeld elke dag een challenge samen. Kijk wie het langste kan planken, wie de meeste stappen op een dag haalt of wie het vaakste kan touwtje springen. Zo kunnen jullie elkaar uitdagen en zorgt het ook voor een ontspannen sfeer op de werkvloer. Daarnaast is het ook altijd goed om in de pauze samen even een rondje te lopen en een frisse neus te halen. Dit bevorderd je bloedsomloop waardoor het ook nog eens een positieve werking heeft op je hersenen en jij je daarna weer beter kan concentreren.

Blijf fit op kantoor met Beyondfit

Wil jij echt fit blijven op kantoor? Bij Beyondfit leren we je alles over een gezonde eet- en levensstijl en hoe jij dit het beste kan combineren met een drukke kantoorbaan. Onze voedingscoaches leren je alles wat je moet weten over gezonde voeding zodat jij dit zelf kunt toepassen. Het is belangrijk dat je niet alleen meer gaat sporten of gezonder gaat eten, maar dat je je gehele levensstijl aanpast en slechte gewoontes veranderd. Al onze personal trainers hebben een medische achtergrond en kunnen jou alles leren over de juiste (zit)houding zodat jij blessures kunt voorkomen. Plan een gratis intake gesprek in, dan bekijken we samen hoe wij jou het beste kunnen helpen.

Ook Beyondfit worden? Ontvang de Beyondfit brochure direct in je mailbox.

Zodra je hebt aangegeven waar wij de brochure naar toe mogen mailen sturen we de Beyondfit brochure netjes naar je toe per mail.

"Hopelijk kun je veel nieuwe inzichten op doen door de Beyondfit brochure te lezen en kom je er achter waar Beyondfit voor staat. Alvast veel lees plezier toegewenst en als je tijdens of na het lezen vragen hebt dan horen we dat graag van je!"

Vriendelijke groet,

David

Founder & creative business developer, Beyondfit

De perfecte oplossing

Ontdek hoe jij Beyondfit kunt gebruiken om jouw doelen te behalen.

Ben jij benieuwd hoe Beyondfit jou verder kan helpen? Doe dan de Beyondfit Quiz en ontdek op basis van jouw behoeftes welk programma bij jou past.