Belang gezonde voeding. Waarom is gezonde voeding belangrijk?

Dat gezonde voeding belangrijk is weten we allemaal, maar waarom eigenlijk? In dit artikel vertellen we je het belang van een gezond eetpatroon

Hoi,

Wist je al dat Beyondfit de Beste Kleinschalige Boutique Gym van Amsterdam is waar je leert om het maximale uit jezelf te halen. Met onze holistische aanpak zorgen dat je alles leert wat je moet weten over een gezonde levensstijl.

Behaal je doelen
Blijf je goed voelen
Stay with the Beyondfit Family

100% mind, 100% body, 100% food.

Laat je het even weten als we je ergens bij kunnen helpen?

David

Founder & creative business developer, Beyondfit

Dat gezonde voeding belangrijk is weten we allemaal, maar waarom eigenlijk? Gezonde voeding heeft verschillende positieve effecten op zowel je lichaam als op je geest. Het is hierbij belangrijk dat je gevarieerd eet en de juiste voedingstoffen binnen krijgt. Wil je graag gewicht verliezen of je weer fit voelen? In dit artikel vertellen we je het belang van gezonde voeding en waarom een gezond eetpatroon nou eigenlijk zo belangrijk is.

Brandstof voor je lichaam

Je lichaam heeft voeding nodig om te functioneren. Voeding is als het ware de brandstof waar op je leeft en waar je energie van krijgt. Vaak denken we dat we suiker nodig hebben om meer energie te krijgen. Suikers geven je voor korte tijd een energieboost maar deze daalt van zelf weer waarbij je daarna juist een energiedip krijgt. Een gezond eet patroon zorgt ervoor dat je energielevels stabiel blijven en zorgen ervoor dat je je goed blijft voelen.

Een gezond eetpatroon zonder streng dieet?

Een gezond eetpatroon zonder streng dieet?

Je fit voelen, meer energie hebben of op het juiste gewicht komen? Met professionele begeleiding van onze voeding & lifestyle coaches ontwikkel je een gezond en duurzaam eetpatroon;

✔ Dat volledig past bij jouw wensen en behoeften;
✔ Dat je kunt toepassen voor de rest van jouw leven;
✔ Geen steng dieet wat je niet makkelijk volhoudt maar een eetpatroon dat toegankelijk is voor jouw leven.

Verminderd de kans op ziektes

Een gezond eetpatroon kan de kans op ziektes verminderen. Wanneer je veel ongezond eet en weinig vitamines binnenkrijgt merk je vaak direct al dat je wat zwakker wordt en dus ook makkelijker een griep of virus kan oplopen. Maar ook op lange termijn kan ongezond eten het risico op ziektes verhogen, zoals diabetes, hart- en vaatziekes en obesitas.

Afvallen door middel van gezonde voeding

We weten natuurlijk allemaal dat je door middel van gezonde voeding kan afvallen. Wanneer je veel ongezond eet zul je uiteindelijk meer aankomen en misschien wel overgewicht krijgen. Een gezond eetpatroon heeft daarom ook een positief effect op je gewicht. Gezonde voeding zorgt er voor dat je langer vol blijft waardoor je ook minder hoeft te eten. Door minder calorieën te eten dan je verbrand op een dag, zul je uiteindelijk gaan afvallen. Vervang daarom frisdrank wat vaker met water of een kant en klare maaltijd met een verse zelf gekookte maaltijd. Dit betekend alleen niet dat je meteen op een streng dieet moet. Een streng dieet werkt vaak namelijk averechts. In ons andere artikel vertellen we je precies waarom een dieet plan niet werkt.

Positief effect op je humeur

Ken je dat, je hebt je net helemaal vol lopen eten omdat je gestrest of boos bent? En heeft dit je ooit beter laten voelen? Vaak voelen we ons na een ongezonde maaltijd alleen maar slechter en zijn we eigenlijk boos op onszelf dat we het gegeten hebben. Gezonde voeding kan een positief effect hebben op je humeur. Verschillende groente en fruit of andere gezonde voedingsstoffen helpen bij het aanmaken van dopamine, het stofje dat er voor zorgt dat je vrolijker wordt.

Ook afvallen en resultaat behalen?

Ontdek hoe Beyondfit de leefstijl van onze klanten heeft verbeterd.

★★★★★

 

Ik train nu een aantal maanden met Beyondfit. Ik kan niet gelukkiger zijn met de resultaten! Professionele trainers, goede sfeer en vooral zeer bevredigende resultaten! Het gaat niet alleen om de training, maar ook om voedingsadvies en voortgangsregistratie. Sterk aanbevolen!"

 

Laura de Vries

Je wordt minder snel oud

Zoals hierboven al vernoemd verminder een gezond eetpatroon de kans op ziektes, waardoor je uiteindelijk ook ouder kan worden. Maar daarnaast heeft sommige gezonde voeding ook een positief effect op het verouderingsproces. Fruit bevat veel antioxidanten die helpen bij het beschermen van de huid. Daarnaast zijn er ook verschillende voedingsstoffen die goed zijn voor je huidcellen en het proces van ouder worden vertragen.

Gezonde voeding bij Beyondfit

Vind jij het moeilijk om een gezond eetpatroon aan te nemen? Bij Beyondfit leren wij je alles over gezonde voeding en hoe je dit zelf kunt toepassen in je levensstijl. Wij zetten je niet op een streng dieet, maar vinden het juist belangrijk dat jij een gezonde en positieve mindset krijgt tegenover voeding. “Dont give someone fish, rather teach them how to fish so they can eat for a long time”. Dit is hoe wij onze voedingscoaching aanpakken. Wil jij meer weten over voedingcoaching bij Beyondfit. Plan vrijblijvend een gratis intake in, dan kijken we samen hoe wij jou het beste kunnen helpen.

Ook Beyondfit worden? Ontvang de Beyondfit brochure direct in je mailbox.

Zodra je hebt aangegeven waar wij de brochure naar toe mogen mailen sturen we de Beyondfit brochure netjes naar je toe per mail.

"Hopelijk kun je veel nieuwe inzichten op doen door de Beyondfit brochure te lezen en kom je er achter waar Beyondfit voor staat. Alvast veel lees plezier toegewenst en als je tijdens of na het lezen vragen hebt dan horen we dat graag van je!"

Vriendelijke groet,

David

Founder & creative business developer, Beyondfit

De perfecte oplossing

Ontdek hoe jij Beyondfit kunt gebruiken om jouw doelen te behalen.

Ben jij benieuwd hoe Beyondfit jou verder kan helpen? Doe dan de Beyondfit Quiz en ontdek op basis van jouw behoeftes welk programma bij jou past.