7 Tips voor portiegrootte

Lukt het je niet om af te vallen terwijl je gezond eet? Het controleren van je portiegrootte kan een goede stap zijn om gewicht te verliezen. Lees hier meer

Hoi,

Wist je al dat Beyondfit de Beste Kleinschalige Boutique Gym van Amsterdam is waar je leert om het maximale uit jezelf te halen. Met onze holistische aanpak zorgen dat je alles leert wat je moet weten over een gezonde levensstijl.

Behaal je doelen
Blijf je goed voelen
Stay with the Beyondfit Family

100% mind, 100% body, 100% food.

Laat je het even weten als we je ergens bij kunnen helpen?

David

Founder & creative business developer, Beyondfit

Lukt het jou niet om af te vallen terwijl je gezond eet? Het controleren van je portiegrootte kan een goede stap zijn om gewicht te verliezen. Vaak zijn we geneigd om meer te eten dan we nodig hebben. We denken er niet echt bij na en eten eigenlijk uit gewoonte. We geven je 7 tips waarmee je nooit meer te veel eet en je jouw portiegrootte beter kunt controleren.

1. Gebruik een kleiner bord voor de juiste portiegrootte

We zijn vaak geneigd om ons bord helemaal leeg te eten, terwijl we eigenlijk geen honger meer hebben. Door een kleiner bord te gebruiken zal je ten eerste minder opscheppen en daarnaast lijkt het alsof je bord voller is waardoor je het idee hebt dat je toch een hoop eet.

2. Begin elke maaltijd met een glas water

Een glas water drinken voor je maaltijd kan jou helpen met afvallen. Ten eerste zal je al een stukje voller zitten als je een glas water drink voordat aan je maaltijd begint. Hierdoor zal je minder honger hebben en minder opscheppen en dus een kleinere portiegrootte hebben. En… dus ook minder eten. Daarnaast zorgt dehydratie ervoor dat je geneigd bent om meer te eten. Door jezelf goed te hydrateren zal je dus ook minder snel te veel eten.

7 tips voor portiegrootte

3. Eet rustig en met je gedachte erbij

Het duurt even voordat je lichaam het eten opneemt en je het gevoel krijgt dat je vol zit. Het is daarom belangrijk dat je rustig eet zodat je op het juiste moment merkt dat je genoeg hebt gehad. Ook wanneer je tv kijkt of met iets bezig bent, ben je geneigd om er niet bij na te denken door te eten. Het is dus belangrijk dat je niet afgeleid bent tijdens het eten zodat je precies doorhebt hoeveel je kan eten.

4. 20 minuten regel voor jou portiegrootte

Heb je je bord leeg gegeten en denk je dat je nog niet genoeg gehad hebt? Wacht dan eerst ongeveer 20 minuten voordat je aan je volgende maaltijd begint. Je hersenen hebben ongeveer 20 minuten nodig voordat ze registreren dat je vol zit. Laat je eten daarom altijd eerst even zakken zodat je niet te veel eet.

5 Don’t pick at left overs

Probeer om maar één keer op te scheppen en de pan vervolgens weg te zetten. Wanneer je de pan op tafel laat staan ben je geneigd om hier toch steeds weer een paar happen uit te nemen. Vaak heb je niet door hoeveel je dan eigenlijk nog eet en heb zo al weer bijna een tweede bord op zonder dat je het door hebt.

Verlies overtollig kilo's met het Weight Loss programma.

Vind jij dat het tijd is om nu echt gewicht te verliezen? Maar heb je geen zin in een heel streng dieet?

✔ Werken aan een duurzame basis
✔ Full support
✔ Goede gewoontes toepassen

6. Eet niet rechtstreeks uit de verpakking

Wanneer je uit de verpakking eet ben je geneigd om te blijven eten. Je weet vaak niet hoeveel je al hebt gehad en wat de portiegrootte is waardoor je vaak te veel eet. Stop je eten altijd in een bakje zodat je precies kan bijhouden hoeveel je op hebt en dat je ook stopt wanneer het bakje leeg is en je niet opeens een hele zak chips op hebt.

Afvallen met portiegrootte bij Beyondfit

Heb jij moeite met afvallen of lukt het jou niet om de juiste portiegrootte te vinden en een gezond eetpatroon aan te nemen? Dan kan Beyondfit jou helpen! We zijn een kleine familie van lifestyle coaches, een voedingscoach, personal trainer en fysiotherapeuten die allemaal onder een dak zitten. We kunnen je alles leren over een gezonde levensstijl zonder dat jij alles moet opgeven waar je van houdt. Ben je benieuwd wat Beyondfit allemaal voor jou kan betekenen? Plan hier vrijblijvend een gratis intake in en dan kijken wij samen naar jouw doelen en wensen en gaan we aan de slag.

Ook Beyondfit worden? Ontvang de Beyondfit brochure direct in je mailbox.

Zodra je hebt aangegeven waar wij de brochure naar toe mogen mailen sturen we de Beyondfit brochure netjes naar je toe per mail.

"Hopelijk kun je veel nieuwe inzichten op doen door de Beyondfit brochure te lezen en kom je er achter waar Beyondfit voor staat. Alvast veel lees plezier toegewenst en als je tijdens of na het lezen vragen hebt dan horen we dat graag van je!"

Vriendelijke groet,

David

Founder & creative business developer, Beyondfit

De perfecte oplossing

Ontdek hoe jij Beyondfit kunt gebruiken om jouw doelen te behalen.

Ben jij benieuwd hoe Beyondfit jou verder kan helpen? Doe dan de Beyondfit Quiz en ontdek op basis van jouw behoeftes welk programma bij jou past.