Spierpijn verminderen

Heb jij na het trainen vaak last van spierpijn? Ontdek hoe je spierpijn kunt verminderen en je spieren sneller kunt laten herstellen.

Hoi,

Wist je al dat Beyondfit de Beste Kleinschalige Boutique Gym van Amsterdam is waar je leert om het maximale uit jezelf te halen. Met onze holistische aanpak zorgen dat je alles leert wat je moet weten over een gezonde levensstijl.

Behaal je doelen
Blijf je goed voelen
Stay with the Beyondfit Family

100% mind, 100% body, 100% food.

Laat je het even weten als we je ergens bij kunnen helpen?

David

Founder & creative business developer, Beyondfit

Wil jij graag gespierder worden? Wanneer jij zwaar traint worden je spieren overbelast en ontstaan er scheurtjes in je spieren. Hierdoor kan uiteindelijk spierpijn ontstaan. Ook al geeft spierpijn je het gevoel dat je een goede workout hebt gehad, het kan soms toch erg vervelend zijn en je dagelijkse bewegingen belemmeren. In dit artikel vertellen wij jou wat te doen tegen spierpijn.

Wat te doen tegen spierpijn

Hoe krijg je minder spierpijn en wat helpt er nou echt tegen spierpijn? Wanneer je last hebt van spierpijn wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk verminderen. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Zorg daarom altijd voor een goede warming up op je spieren actief te maken. Hiermee maak je je spieren los en warm waardoor ze beter hun werk kunnen doen tijdens een training. Daarnaast is het ook belangrijk om aan het eind van je workout een cooling down te doen. Wanneer je toch last hebt van spierpijn wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk verminderen. Het belangrijkste is dan dat je je spieren genoeg rust geeft om te herstellen. Ga dus niet extra trainen wanneer je al spierpijn hebt, want dit kan leiden tot overtraining en uiteindelijk misschien zelfs tot blessures. Wel is het belangrijk dat je in beweging blijft, maar doe dit met lichte intensiteit.

spierpijn-verminderen

Gespierder worden?

Wil jij werken aan een sterk lichaam en je weer zelfverzekerd kunnen voelen? Wil jij net van die laatste paar kilo’s af en echt vorm krijgen? Kies dan voor het Muscle & tone programma zodat jij echt resultaat gaat zien.

✔ De juiste voedingscoaching, personal trainer en lifestyle coaching.
✔ We zijn echt de stok achter de deur en houden je vooruitgang echt bij.
✔ Met het muscle & tone programma kun jij echt vorm geven aan je lichaam.

De juiste voeding om spierpijn te verminderen

De juiste voeding kan helpen om spierpijn te verhelpen na sporten. Eiwitten zijn een belangrijk voedingsmiddel om jouw spieren sneller te laten herstellen. Ze zorgen ervoor dat je spieren gezond en sterk blijven. Probeer na een zware training binnen een half uur een eiwitrijke snack te eten. Eiwitten zitten bijvoorbeeld veel in kip, kwark, eiwitshakes of een eitje zelf. Daarnaast is het belangrijk om ook voldoende te eten. Na een zware training heeft je lichaam weer energie nodig om te kunnen herstellen en hiervoor is de juiste voeding belangrijk.

Spierpijn verminderen na krachttraining

Vooral bij krachttraining kan het zijn dat je na een zware training last krijgt van spierpijn. Wanneer je spierpijn hebt na het sporten betekend dit dat je spieren overbelast zijn en ze tijd nodig hebben om te herstellen. Wanneer je veel aan krachttraining doet is het slim om per dag een spiergroep te trainen en dit afwisselt. Train bijvoorbeeld de ene dag je benen en de volgende dag je armen om zo je spieren herteltijd te geven en spierpijn te verminderen. Wanneer je spieren al een beetje overbelast zijn is het namelijk niet slim om deze nog verder te overbelasten.

Tips om spierpijn te verminderen

Spierpijn kan niet zomaar binnen 1 seconde weggaan. Gelukkig zijn er wel een aantal manieren waarmee jij je spierpijn sneller kan verhelpen. Lees hieronder enkele tips hoe jij zelf spierpijn kan verminderen na het sporten:

  • Drink voldoende water en vermijd alcohol na een zware training
  • Eet genoeg eiwitten
  • Neem een warme douche of bad
  • Maak je spieren los door te foamrollen
  • Blijf in beweging
  • Laat je spieren los masseren
  • Doe een goede warming-up en cooling down

Gespierder worden?

Wil jij werken aan een sterk lichaam en je weer zelfverzekerd kunnen voelen? Wil jij net van die laatste paar kilo’s af en echt vorm krijgen? Kies dan voor het Muscle & tone programma zodat jij echt resultaat gaat zien.

✔ De juiste voedingscoaching, personal trainer en lifestyle coaching.
✔ We zijn echt de stok achter de deur en houden je vooruitgang echt bij.
✔ Met het muscle & tone programma kun jij echt vorm geven aan je lichaam.

Effectief en veilig trainen bij Beyondfit

Wil jij op een effectieve manier trainen en doelgericht resultaat behalen? Bij Beyondfit staan onze trainers voor jou klaar en zorgen ervoor dat jij altijd op een veilige manier kunt trainen. Voorkom overbelasting en blessures door middel van de juiste begeleiding en een gezond eet patroon. Wij leren jou de juiste houding en technieken aan en helpen je met een sterke basis zodat jij dit ook zelf kunt voortzetten. Benieuwd naar de mogelijkheden? Plan vrijblijvend een gratis intake in met een van onze trainers en dan bespreken we samen jouw doelen.

Ook Beyondfit worden? Ontvang de Beyondfit brochure direct in je mailbox.

Zodra je hebt aangegeven waar wij de brochure naar toe mogen mailen sturen we de Beyondfit brochure netjes naar je toe per mail.

"Hopelijk kun je veel nieuwe inzichten op doen door de Beyondfit brochure te lezen en kom je er achter waar Beyondfit voor staat. Alvast veel lees plezier toegewenst en als je tijdens of na het lezen vragen hebt dan horen we dat graag van je!"

Vriendelijke groet,

David

Founder & creative business developer, Beyondfit

De perfecte oplossing

Ontdek hoe jij Beyondfit kunt gebruiken om jouw doelen te behalen.

Ben jij benieuwd hoe Beyondfit jou verder kan helpen? Doe dan de Beyondfit Quiz en ontdek op basis van jouw behoeftes welk programma bij jou past.