Waarom een dieetplan niet werkt

Begin jij elke keer weer aan een dieetplan in de hoop dat het dit keer wel lukt om deze vol te houden? Wij Leggen je uit waarom een dieetplan niet werkt.

Hoi,

Wist je al dat Beyondfit de Beste Kleinschalige Boutique Gym van Amsterdam is waar je leert om het maximale uit jezelf te halen. Met onze holistische aanpak zorgen dat je alles leert wat je moet weten over een gezonde levensstijl.

Behaal je doelen
Blijf je goed voelen
Stay with the Beyondfit Family

100% mind, 100% body, 100% food.

Laat je het even weten als we je ergens bij kunnen helpen?

David

Founder & creative business developer, Beyondfit

Begin jij elke keer weer aan een nieuw dieetplan in de hoop dat je snel gewicht zult verliezen? Maar lukt het je maar niet om op een duurzame manier af te vallen? Tegenwoordig zijn er 100 verschillenden diëten te vinden op het internet van detox kuren, tot keto diëten tot het appel ei dieet. In dit artikel vertellen we je precies waarom een dieetplan nou juist niet werkt.

Een dieetplan focussed op korte termijn

Met een dieet wil je vaak in kortere tijd veel gewicht verliezen. Je werkt dan naar een streef gewicht toe en wanneer je je doel hebt behaald is het dieet klaar. Je gaat dan al weer snel terug naar je oude gewoontes en zult merken dat de kilo’s er meteen weer aankomen. Een dieet is maar een tijdelijke oplossing maar je zult dit nooit heel je leven vast kunnen blijven houden. Ookal verlies je met een dieetplan er even een aantal kilo’s mee, dit zorgt niet voor duurzaam gewichtsverlies.

Een gezond eetpatroon zonder streng dieet?

Een gezond eetpatroon zonder streng dieet?

Je fit voelen, meer energie hebben of op het juiste gewicht komen? Met professionele begeleiding van onze voeding & lifestyle coaches ontwikkel je een gezond en duurzaam eetpatroon;

✔ Dat volledig past bij jouw wensen en behoeften;
✔ Dat je kunt toepassen voor de rest van jouw leven;
✔ Geen steng dieet wat je niet makkelijk volhoudt maar een eetpatroon dat toegankelijk is voor jouw leven.

Een dieetplan is moeilijk vol te houden

Een dieet is vaak moeilijk vol te houden omdat deze vaak te streng is. Je gaat jezelf dingen verbieden of minder eten waardoor je misschien honger krijgt en geneigd bent terug te vallen in je oude eetgewoontes. Wanneer je een terugslag maakt kan het zijn dat je jezelf daarna weer helemaal laat gaan omdat het toch voelt alsof je gefaald hebt en het hele dieetplan niet meer werkt. Emotie eten is een van de grootste valkuilen wanneer jij gewicht wilt verliezen.

Je neemt de verkeerde mindset aan

Bij het woord dieet krijgen we al snel een negatief beeld. Voor bijna iedereen wordt diëten als iets negatiefs gezien en we kijken hier altijd tegenop. Dit zorgt ervoor dat je vanaf het begin af aan al de verkeerde mindset hebt om hiermee duurzaam gewicht te verliezen. Hierdoor ga je voeding als iets negatiefs zien terwijl je dit juist op een positieve manier moet benaderen. Wanneer je al meerdere diëten hebt geprobeerd zonder dat er echt resultaat uit komt kan dit er toe lijden dat je al gauw de motivatie verliest en het steeds moeilijker wordt om een dieetplan vol te houden. In ons andere artikel vertellen we je meer over hoe jij kan afvallen met de juiste mindset.

Een dieetplan beperkt je vrijheid

Diëten kan een hele uitdaging zijn op momenten dat je bijvoorbeeld een verjaardag, vakantie, diner, borrel etc. hebt. Je houdt hier met je dieet vaak geen rekening mee en op dit soort momenten is het dan ook lastig om het dieet vol te houden. Hierdoor ga je misschien leuke activiteiten overslaan om je aan je dieetplan te kunnen blijven houden. Je beperkt hiermee je vrijheid van je sociale leven en een dieet kan echt een obsessie worden. Je gaat alles in je leven om je dieet laten draaien maar wordt hier uiteindelijk niet gelukkiger van.

Een gezond eetpatroon zonder streng dieet?

Een gezond eetpatroon zonder streng dieet?

Je fit voelen, meer energie hebben of op het juiste gewicht komen? Met professionele begeleiding van onze voeding & lifestyle coaches ontwikkel je een gezond en duurzaam eetpatroon;

✔ Dat volledig past bij jouw wensen en behoeften;
✔ Dat je kunt toepassen voor de rest van jouw leven;
✔ Geen steng dieet wat je niet makkelijk volhoudt maar een eetpatroon dat toegankelijk is voor jouw leven.

Wat kun je dan wel doen?

Wanneer je duurzaam gewicht wilt verliezen is het belangrijk dat je een positieve instelling naar voeding aan neemt. Het is belangrijk om een gezond eet patroon aan te nemen zonder dat je jezelf dingen gaat verbieden. Kies voor gezonde alternatieven en probeer niet in een keer heel je eetpatroon te veranderen. Je moet je hierbij niet alleen richten om gewicht verliezen maar op een algehele gezondere levensstijl. Een sterke basis is belangrijk en door stapje voor stapje kleine gewoontes aan te passen kun je dit makkelijker volhouden en zal je uiteindelijk zien dat dit tot duurzaam gewichtsverlies kan leiden. Meer weten over hoe jij kan afvallen zonder dieet? Lees het allemaal in ons andere artikel.

Voedingscoaching met Beyondfit

“Dont give someone fish, rather teach them how to fish so they can eat for a long time”. Dit is hoe wij onze voedingscoaching aanpakken. Bij Beyondfit leren wij jou een sterke basis aan zodat jij dit zelf kunt gaan toepassen. We zetten je niet op een streng dieetplan maar leren je alles over een gezond eetpatroon. We vinden het belangrijk dat jij de juiste mindset aanneemt en een positieve houding tegenover voeding krijgt. Vraag vrijblijvend een gratis intake aan op onze website en dat kunnen we samen kijken hoe wij jou het beste kunnen helpen.

Ook Beyondfit worden? Ontvang de Beyondfit brochure direct in je mailbox.

Zodra je hebt aangegeven waar wij de brochure naar toe mogen mailen sturen we de Beyondfit brochure netjes naar je toe per mail.

"Hopelijk kun je veel nieuwe inzichten op doen door de Beyondfit brochure te lezen en kom je er achter waar Beyondfit voor staat. Alvast veel lees plezier toegewenst en als je tijdens of na het lezen vragen hebt dan horen we dat graag van je!"

Vriendelijke groet,

David

Founder & creative business developer, Beyondfit

De perfecte oplossing

Ontdek hoe jij Beyondfit kunt gebruiken om jouw doelen te behalen.

Ben jij benieuwd hoe Beyondfit jou verder kan helpen? Doe dan de Beyondfit Quiz en ontdek op basis van jouw behoeftes welk programma bij jou past.