Waarom een 30 day challenge niet werkt

Heb jij al meerdere keren een 30 day challenge geprobeerd, maar is het resultaat toch niet helemaal wat je gewenst had? Wij leggen je uit waarom.

Hoi,

Wist je al dat Beyondfit de Beste Kleinschalige Boutique Gym van Amsterdam is waar je leert om het maximale uit jezelf te halen. Met onze holistische aanpak zorgen dat je alles leert wat je moet weten over een gezonde levensstijl.

Behaal je doelen
Blijf je goed voelen
Stay with the Beyondfit Family

100% mind, 100% body, 100% food.

Laat je het even weten als we je ergens bij kunnen helpen?

David

Founder & creative business developer, Beyondfit

Wat is een 30 day challenge?

Je hebt vast al wel eens van die 30 day challenges voorbij zien komen. “In 30 dagen een strakke buik” of “30-day booty challenge” zijn vaak termen die regelmatig verschijnen. Je traint hierbij een lichaamsdeel voor een maand lang. Op dag 1 begin je met 10 squats of sit-ups en op dag 30 eindig je met 250 squats of sit-ups. Deze challenges beloven je dat je na deze 30 dagen helemaal afgetraind of slank bent maar dit is vaak niet helemaal het geval. In dit blog artikel leggen we je uit waarom challenges niet werken.

Fit worden en fit blijven?

Het Fit for Life programma is de oplossing. Met het fit for life programma zorg jij er voor dat je niet alleen terugvalt naar je oude gewoontes, maar je hele leven lang fit wordt en blijft.

✔ De voedingscoach leert jou alles over een gezond voedingspatroon.
✔ Elke 3 weken doen we een full bodyscan om de vooruitgang bij te houden.
✔ Ook buiten de gym houden we contact om je zo echt op het goede pad te houden.

30 day Challenges zijn niet educatief

Bij een 30 day challenge volg je vaak simpel weg een plaatje en voer je deze oefening uit. Je herhaald de zelfde oefening elke dag zonder er echt bij na te denken. De challenges zijn vaak gemaakt door mensen die meer volgers willen op social media door mensen te inspireren. Het zijn geen professionals die de workouts maken en er wordt weinig rekening gehouden met opbouw, rust of intensiteit. De workouts zijn vaak niet goed doordacht en leren je op langere termijn ook niks over een gezonde levensstijl.

Je traint maar 1 lichaamsdeel

Bij een 30-day challenge herhaal je vaak dezelfde oefening voor 30 dagen. Er zitten vaak te weinig rustdagen in de challenge die cruciaal zijn voor de herstel van je spieren. Wanneer je elke dag dezelfde oefening steeds vaker herhaald kan het zijn dat deze spiergroep overbelast raakt. Overtraining kan er uiteindelijk voor zorgen dat je aanhoudende blessures oploopt. Daarnaast zul je maar weinig resultaat zien wanneer je alleen maar dezelfde oefening doet. Het is belangrijk om verschillende oefeningen af te wisselen zodat je ook verschillende spieren traint.

Fit worden en fit blijven?

Het Fit for Life programma is de oplossing. Met het fit for life programma zorg jij er voor dat je niet alleen terugvalt naar je oude gewoontes, maar je hele leven lang fit wordt en blijft.

✔ De voedingscoach leert jou alles over een gezond voedingspatroon.
✔ Elke 3 weken doen we een full bodyscan om de vooruitgang bij te houden.
✔ Ook buiten de gym houden we contact om je zo echt op het goede pad te houden.

Een 30 day challenge zorgt voor het Jojo-effect

Je hebt de 30 day challenge voltooid, en nu? Je stopt met de oefeningen en valt terug in je oude patronen. Na deze challenge zal je misschien wel een beetje resultaat hebben gezien maar wanneer je hier weer mee stop zal dit er ook net zo snel weer aan komen. Met een challenge train je niet voor lange termijn maar train je echt voor 30 dagen. Wanneer je klaar bent zal je dit ook gelijk loslaten. Het is belangrijker dat je je richt op lange termijn en kleine gewoontes stap voor stap aanpast. Dit is niet mogelijk in 30 dagen waardoor je steeds weer terug valt in het jojo-effect.

Duurzaam resultaat met behulp van Beyondfit

Ben jij klaar mee om steeds weer terug te vallen in je oude gewoontes en wil jij voor eens en voor altijd een sterke basis aanleggen om duurzaam gewicht te verliezen? Bij Beyondfit helpen onze coaches jou met het aanpassen van kleine gewoontes, de juiste oefeningen en een gezond eetpatroon zodat jij dit zelf voor lange termijn kunt volhouden. Plan vrijblijvend een gratis intake in en dan kunnen we samen kijken hoe wij jou het beste kunnen helpen.

Ook Beyondfit worden? Ontvang de Beyondfit brochure direct in je mailbox.

Zodra je hebt aangegeven waar wij de brochure naar toe mogen mailen sturen we de Beyondfit brochure netjes naar je toe per mail.

"Hopelijk kun je veel nieuwe inzichten op doen door de Beyondfit brochure te lezen en kom je er achter waar Beyondfit voor staat. Alvast veel lees plezier toegewenst en als je tijdens of na het lezen vragen hebt dan horen we dat graag van je!"

Vriendelijke groet,

David

Founder & creative business developer, Beyondfit

De perfecte oplossing

Ontdek hoe jij Beyondfit kunt gebruiken om jouw doelen te behalen.

Ben jij benieuwd hoe Beyondfit jou verder kan helpen? Doe dan de Beyondfit Quiz en ontdek op basis van jouw behoeftes welk programma bij jou past.