Fit worden. Hoe wordt ik fit?

Wil je graag fit worden maar weet je niet zo goed hoe? Meer energie krijgen, je lekkerder voelen in je lichaam of gewoon werken aan een gezonde levensstijl?

Hoi,

Wist je al dat Beyondfit de Beste Kleinschalige Boutique Gym van Amsterdam is waar je leert om het maximale uit jezelf te halen. Met onze holistische aanpak zorgen dat je alles leert wat je moet weten over een gezonde levensstijl.

Behaal je doelen
Blijf je goed voelen
Stay with the Beyondfit Family

100% mind, 100% body, 100% food.

Laat je het even weten als we je ergens bij kunnen helpen?

David

Founder & creative business developer, Beyondfit

Vaak weten we niet zo goed hoe je moet beginnen met fitter worden en hoe je dit ook vol kunt houden. In dit artikel vertellen we je meer over het belang van fit zijn en hoe jij zelf weer fit kunt worden.

Het belang van fit worden

Fit worden is een belangrijk doel voor veel mensen, en terecht. Een gezonde levensstijl kan leiden tot tal van voordelen, niet alleen voor je fysieke gezondheid maar ook voor je mentale welzijn om de uitdagingen van het leven aan te kunnen. Natuurlijk is fit zijn cruciaal voor het verbeteren van je gezondheid en het verminderen van risico’s op ziekten zoals obesitas, diabetes, hoge bloeddruk en hart en vaat ziekten. Regelmatige lichaamsbeweging en een gezond dieet kunnen ons immuunsysteem versterken en ons lichaam beter bestand maken tegen ziekten. Daarnaast krijg je ook meer energie wanneer je fitter bent en zal je slaap verbeteren. Fitter worden kan ook onze mentale welzijn verbeteren. Regelmatige lichaamsbeweging vermindert stress en angst, wat kan leiden tot een beter humeur en meer zelfvertrouwen waardoor jij je lekkerder in je vel gaat voelen.

Fit worden

Snel fit worden en afvallen

We willen allemaal natuurlijk zo snel mogelijk fit worden en afvallen. Er zijn allemaal challenges en 30-day plans online te vinden die beloven dat jij binnen 2 weken of een maand fit kan worden. Helaas is dit vaak niet helemaal het geval. Er zijn geen wonder middelen waarmee jij super snel fit kan worden. Het is belangrijk dat jij werkt aan een sterke en duurzame basis zodat jij geleidelijk fit kan worden en fit kan blijven. Natuurlijk kun jij wel sneller fit worden wanneer je meer sport en gezonder eet, maar het belangrijkste is dat je dit voor langere tijd volhoudt en niet meteen te hard van stapel loopt.

Hoe word je fit?

Het klinkt allemaal makkelijker dan dat het is, maar hoe word je nou eigenlijk fit? En waar moet je beginnen om fit te worden? Iedereen is verschillend en het is belangrijk dat jij fit kan worden op jouw eigen manier. Wat voor de een werkt betekend niet dat het voor jouw ook werkt. De beste sport of beste manier om fit te worden bestaat niet. Om fitter te worden is het belangrijk dat je een gezond eet patroon aanneemt en regelmatig beweegt. Er zijn verschillende oefeningen die je kunt doen om fit te worden, of dit nou is door te wandelen, fitnessen of hardlopen maakt niet uit. Zolang het maar iets is waar jij je goed bij voelt en voor langere tijd vol kunt houden.

Fit worden met voeding

Vaak wordt er gedacht dat je alleen fit kan worden door meer te gaan sporten, maar gezonde voeding is nog veel belangrijker. Een goede balans tussen een gezond eet patroon en sporten is cruciaal om het gewenste resultaat te behalen. Het is belangrijk dat jij je bewust wordt van je eetgewoontes en ongezonde gewoontes aanpast. Je hoeft hierbij niet op een streng dieet maar pas ongezonde eet gewoontes stapje voor stapje aan. Ben jij gewend om automatisch wat te eten als je je verveeld of een snack te pakken als je thuis komt van werk? Verander dit dan in een gezonde snack en word je bewust van wat je allemaal eet. Lees hier meer over hoe jij kunt afvallen zonder dieet.

Beweeg regelmatig

Een gezonde voeding en regelmatige beweging gaan hand in hand. Door regelmatig te bewegen zul jij je energieker voelen en fitter worden. Dit betekend niet dat jij perse elke dag 2 uur in de sportschool hoeft te staan. Jij kunt ook gemakkelijk fit worden zonder sportschool. Je kunt bijvoorbeeld thuis oefeningen doen om fit te worden, of stel voor je zelf bijvoorbeeld een doel in dat je elke dag 10.000 stappen moet zetten of pak wat vaker de fiets of de trap. Kies activiteiten die je leuk vindt en die je kunt volhouden, zoals wandelen, fietsen, zwemmen, of groepslessen bij de sportschool. Als je het lastig vindt om te beginnen met sporten, zoek dan een buddy om samen te trainen, of huur een personal trainer in om je te helpen bij het bereiken van je doelen.

Fitter worden met de juiste mindset

Wanneer jij fit wilt worden is het belangrijk dat jij de juiste mindset aanneem. Zonder de juiste mindset zul jij het niet lang volhouden en al snel in oude gewoontes terug schieten. Je moet een positieve relatie krijgen tegenover voeding en sporten en het niet zien als iets negatiefs. Als je mindset al begint met “ ik heb vandaag geen zin, ik ga morgen wel” dan heb je eigenlijk al van jezelf verloren. Het is hierbij belangrijk om je doelen van te voren te bepalen zodat jij precies weet waar je voor gaat werken.
Ga jezelf geen dingen verbieden en probeer fouten te accepteren zodat je niet bij elke tegenslag meteen terug valt in oude gewoontes. Lees meer over afvallen met de juiste mindset in ons andere artikel.

Fit worden tips

Wil jij je fit voelen in je eigen lichaam? Wij geven je enkele tips hoe je weer fit kan worden:

  1. Ga vaker wandelen, neem de fiets in plaats van de auto en de trap in plaats van de lift
  2. Neem een haalbaar en gezond eetpatroon aan
  3. Varieer in je trainingen en doe iets wat je leuk vindt
  4. Begin de dag goed en ga ‘s ochtends sporten
  5. Zorg voor genoeg slaap
  6. Drink genoeg water
  7. Ga samen met een vriend of vriendin sporten
  8. Zoek professionele hulp

Word fit bij Beyondfit Amsterdam

Ben jij er klaar voor om echt fit te worden en je oude gewoontes achter je te laten? Bij Beyondfit helpen wij jou structuur te krijgen in je levensstijl en consistent bezig te zijn met sporten en voeding. Wij zetten je niet op een streng dieet, maar leren jou hoe jij zelf een gezond eetpatroon kunt aannemen. Onze personal coaches dienen als stok achter de deur en hebben allemaal een medische achtergrond zoals fysio of mensendieck zodat jij altijd op een veilige manier kunt beginnen met fitness. Benieuwd hoe Beyondfit Amsterdam jou kan helpen om weer gezond en fit te worden? Plan vrijblijvend een gratis intake in, dan bespreken we graag met jou de mogelijkheden.

Ook Beyondfit worden? Ontvang de Beyondfit brochure direct in je mailbox.

Zodra je hebt aangegeven waar wij de brochure naar toe mogen mailen sturen we de Beyondfit brochure netjes naar je toe per mail.

"Hopelijk kun je veel nieuwe inzichten op doen door de Beyondfit brochure te lezen en kom je er achter waar Beyondfit voor staat. Alvast veel lees plezier toegewenst en als je tijdens of na het lezen vragen hebt dan horen we dat graag van je!"

Vriendelijke groet,

David

Founder & creative business developer, Beyondfit

De perfecte oplossing

Ontdek hoe jij Beyondfit kunt gebruiken om jouw doelen te behalen.

Ben jij benieuwd hoe Beyondfit jou verder kan helpen? Doe dan de Beyondfit Quiz en ontdek op basis van jouw behoeftes welk programma bij jou past.