skip to Main Content
Quinoa Tabouleh

Quinoa tabouleh

Voor 6-8 personen:

Ingrediënten
• 1 kopje ongekookte quinoa (rood, wit)
• 1/2 bouillon blokje
• 2 kopjes water
• 2 rijpe tomaten of een bakje cherry tomaten
• 2 -3 kopjes platte peterselie
• 1 rode ui
• 4 sjalotjes of lente ui
• sap van 1/2-1 limoen
• 80 g extra vierge olijfolie (eerste persing)
• zeezout
• 2 stengels lente ui
• komkommer

Bereiding:
Breng de bouillon en het water aan de kook. Laat het bouillon blokje goed oplossen en laat het 10 minuten zachtjes pruttelen. Als het droog is, zet het vuur uit en laat afkoelen met deksel erop
Snijd de tomaten en haal de zaadjes eruit.
Snijd de peterselie fijn
snijd de rode ui, lente ui en komkommers fijn.
Mix alle ingredienten met de afgekoelde quinoa in een schaal
Voeg de olijfolie toe en het sap van de limoen en hussel goed door elkaar
Voeg een beetje peper en een beetje zee zout toe naar smaak
Laat het geheel 30 minuten staan om de smaken er goed in te laten trekken.

Voedingswaarde per portie van 325 gram:
Energie: 202 kcal
Koolhydraten: 14,6 g
Eiwitten: 3,6 g
Vet: 14,4 g

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

Wanneer u een website bezoekt, kan deze informatie in uw browser opslaan of ophalen, meestal in de vorm van cookies. Beheer hier uw persoonlijke Cookie instellingen.

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken. These cookies are necessary for the website to function and cannot be switched off in our systems.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Accept all Services
Back To Top
Show